Help! Mos in het kunstgras!

Kunstgras is onderhoudsarm, maar niet onderhoudsvrij. Het kan voorkomen dat er na een aantal jaar mos in het kunstgras begint te groeien. Dit komt vaak voor op de plekken in de tuin waar weinig zonlicht komt. Het mos wordt in de zomer niet uitgedroogd door de zon en kan ongestoord door groeien. Op deze pagina leggen we uit hoe je dit kan voorkomen, maar ook wat je kan doen om het mos weer te verwijderen. Kom je er helemaal niet meer uit? We doen ook kunstgras onderhoud, stuur ons een berichtje via ons contact formulier voor de mogelijkheden.

1. Voorkomen is beter dan genezen

Het klinkt natuurlijk een beetje flauw, maar het is echt waar. Je kan beter proberen te voorkomen dat het mos in het kunstgras groeit, dan het uit het kunstgras verwijderen. Hier volgen een aantal tips.

 • Houd de kunstgrasmat schoon!
  • Verwijder vervuiling als blad, grond en andere rommel uit het kunstgras. Zo geef je de vuiligheid geen kans
 • Behandel het kunstgras preventief met een algenreiniger.
  • Wij raden Biomix ATM aan, een onderhoudsmiddel gebaseerd op enzymen. Dit kan zowel prefentief gebruikt worden, als wanneer de de vervuiling al aanwezig is in het kunstgras
 • Borstel het kunstgras regelmatig op met een straatbezem
  • Als je het straatwerk veegt, neem dan ook het kunstgras even mee! Door het kunstgras regelmatig te borstelen voorkom je het aankoeken van vuiligheid.

2. Vervuiling in het kunstgras verwijderen

Als de vervuiling al in het kunstgras aanwezig is, dan moet dit verwijderd worden. Dit gaat het best door een aantal stappen te volgen. Het onderhoudsmiddel Biomix ATM wordt geactiveerd door zonlicht. Wacht tot een mooie zonnige dag met het aanbrengen.

 • Maak het kunstgras zo goed mogelijk schoon
  • Verwijder blad, onkruid en andere vervuiling uit het kunstgras
 • Breng de Biomix ATM aan op het kunstgras. Verdun dit tot de gewenste hoeveelheid met water. Op de Biomix kan staat een uitleg met de hoeveelheden.
 • Na het aanbrengen van de Biomix is het tijd om dit zijn werk te laten doen. Wacht minimaal één week tot het mos dood is. Dit gaat het snelst met droog en zonnig weer.
 • Als het mos dood is kan dit uit het kunstgras verwijderd worden. Dit kan gedaan worden met een straatbezem.

3. Voorkomen is beter dan genezen (alweer!)

Als alles goed gegaan is heb je nu een mooie schone kunstgrasmat. Door preventief onderhoud te plegen kan je het kunstgras mooi en schoon houden. Breng in de herfst nog eenmaal Biomix ATM aan op het kunstgras. Zo is het kunstgras beschermd voor de winter.

4. Als de verontreiniging te groot is

Soms zit het mos te hardnekkig in het kunstgras en is alleen een bezem met Biomix niet genoeg. Dan kan het tijd zijn voor een onderhoudsbeurt. We hebben meerdere machines voor het verwijderen van mos. Stuur ons een berichtje op ons contact formulier en we kijken samen met u naar de mogelijkheden.