Aanleg en installatie

Om zo lang mogelijk te kunnen genieten van uw kunstgras, is een juiste installatie erg belangrijk. Met een juiste installatie en onderhoudsmethode gaat uw kunstgras het langste mee. Om kunstgras te leggen moet de ondergrond stevig en vlak zijn, moet u de juiste installatiematerialen gebruiken en zo nog meer. Maar ook het onderhoud is belangrijk zodat u zo lang mogelijk van uw kunstmatige gazon kunt genieten.

Toont alle 15 resultaten

Kunstgras leggen

Kunstgras leggen kan je zelf! Met onze aanlegbenodigdheden weet je zeker dat je het kunstgras installeert als een pro.

Kunstgras in de tuin

Grondpennen, drukverdeeldoek en instrooizand. Zo maar een greep in de aanlegbenodigdheden die je nodigt hebt om het kunstgras aan te leggen als een professional. Je legt het kunstgras aan op een drukverdeeldoek, de naam zegt het al, dit is een drukverdelend doek. Dit doek wordt gebruikt om de ondergrond te beschermen tegen deuken. Het kunstgras vormt zich namelijk naar de ondergrond. Het kunstgras wordt vastgezet met grondpennen. Ook wel kunstgrashaken genoemd. Deze haken van 30cm zorgen ervoor dat het kunstgras stevig verankerd wordt in de grond. Instrooizand wordt in het kustgras gestrooid. Het zorgt voor extra gewicht. Hierdoor zal het kunstgras minder gaan werken. Dit is het uitrekken en krimpen van het gras door temperatuurwisselingen. Als je naden wilt lijmen kan je zelfklevend lijmtape gebruiken, of speciale kunstgraslijm.

Kunstgras op het balkon of dakterras

Op een balkon wordt het kunstgras op een andere manier aangelegd. Het kunstgras wordt niet op een zandbed aangelegd. Hierdoor is een drukverdeeldoek overbodig. Grondpennen in de grond slaan gaat ook niet op een balkon. Maar het is wel belangrijk dat het kunstgras goed wordt vastgezet op het balkon. Hierdoor voorkom je het opwaaien en oplopen van het kunstgras. Des te meer is dit belangrijk omdat het kunstgras op een balkon over het algemeen niet ingestrooid wordt met instrooizand. De lijmtape wordt nog wel gebruikt voor het lijmen van de naden van in kunstgras.