Showtuin

Donderdag

Vrijdag

Zaterdag

09:00 – 17:00

09:00 – 17:00

09:00 – 12:00

Contactgegevens

info@goedkoopkunstgras.nl
06 1439 5366

Facebook

Youtube

Bedrijfsgegevens

Handelsonderneming Van de Brake

Sponturfwijk 3
7701 RL Dedemsvaart
Overijssel

Kvk: 08210851

FAQ
Veelgestelde vragen

Kunstgras aanleggen

Leggen jullie ook kunstgras aan?

Ja, we leggen ook kunstgras aan! We leggen tuinen aan, balkons, dakterrassen, speelveldjes en soms hangen we het kunstgras zelfs aan de muur! Bekijk onze inspiratie pagina, onze diensten pagina, of vraag een offerte aan.

Kan ik het leggen ook zelf?

Met de juiste hulp kan iedereen zelf kunstgras leggen. Download onze aanleginstructie voor de beste tips en tricks.

Wat kost het om kunstgras te laten leggen?

Elke tuin is uniek en kunstgras leggen is maatwerk. Voor elke tuin wordt een eigen legplan gemaakt. Vraag een vrijblijvende offerte aan voor een overzicht van de kosten van het leggen van kustgras

Wat heb ik nodig om kunstgras te leggen in de tuin?

Het kunstgras wordt in de tuin aangelegd op straatzand. Dit straatzand moet verhard en gevlakt worden. Het kunstgras vormt zich namelijk naar de ondergrond. Elke kuil zal je terugzien in het kunstgras. Om de ondergrond te beschermen wordt er een drukverdeeldoek tussen het kunstgras en het zand geplaatst. De naam zegt het al, dit doek verdeelt de druk. Het kunstgras snij je eenvoudig op maat met een stanleymes. Let er wel op dat je vanaf de onderkant snijdt. Dit voorkomt het wegsnijden van de kunstgras sprietjes. Eventuele naden worden gelijmd met een lijmtape, of met een kunstgraslijm op een lijmdraagband. Vervolgens kan het kunstgras worden vastgezet in de grond. Onze voorkeur gaat hier uit naar het gebruik van grondpennen. Deze kunnen elke 50cm in de omtrek van het kunstgras worden gebruikt. Er is ook een tweede optie, het vastzetten van kunstgras door middel van lijm op een ingegraven betonband. Onze voorkeur gaat uit naar de grondpennen. Zo kan een eventuele beschadiging aan de ondergrond eenvoudig worden verholpen door de grondpennen tijdelijk uit het kunstgras te halen. De laatste stap is het instrooien van het kunstgras met instrooizand. Dit instrooizand is een gedroogd kwartszand met een specifieke korrelgrote. Dit zand is speciaal gefilterd om het kunstgras niet te beschadigen. Het instrooizand geeft gewicht aan de kunstgrasmat. Dit zal eventueel werken tegengaan.

Kan ik ook zelf het voorbereidende grondwerk doen?

Jazeker, bekijk ook eens onze diensten pagina om te kijken naar de mogelijkheden.

Instrooien of bezanden, moet dat?

Voor de langere termijn raden wij het instrooien altijd aan. Het instrooizand geeft gewicht aan het kunstgras, waardoor de kans op ‘werken’ van het kunstgras kleiner wordt. Dit betekent dat de kunstgrasmat minder zal gaan krimpen en rekken door temperatuurswisselingen.

Hoe snij ik het kunstgras op maat?

Je kan het kunstgras op maat snijden met een stanleymes. Snijdt wel altijd vanaf de onderkant! Dit voorkomt het wegsnijden van het garen.

Op welke ondergrond leg je kunstgras?

Over het algemeen kan je het kunstgras aanleggen op straatzand. Dit is situatie afhankelijk. In sommige gevallen kan er ook brekerzand worden gebruikt.

Kunstgras kopen

Kan ik het kunstgras eerst zien voor ik het koop?

Ja, dat kan. We hebben in Dedemsvaart een showtuin waar al onze soorten kunstgras op groot formaat te bekijken zijn. We verzenden onze kunstgrasstalen ook door het hele land!

Mag ik het kunstgras retourneren?

Niet altijd. Als u het kunstgras op maat bestelt is het uitgesloten van het herroepingsrecht. Dit betekent dat je het kunstgras niet kunt retourneren. Dit heeft als reden dat het kunstgras op maat van de rol gesneden wordt. Wij kunnen dit kunstgras niet meer terug aan de rol plakken. Dit geldt ook voor het drukverdeeldoek.

Alle overige producten kunnen wel geretourneerd worden. Dit zijn voorraadproducten die per stuk verkocht worden. Bekijk voor meer informatie onze algemene voorwaarden.