Kunstgras voor balkon en (dak)terras

Kunstgras kan altijd en overal! Ook op uw balkon en dakterras kan kunstgras echt een toevoeging zijn op verschillende gebieden. Kom erachter wat een kunstgras balkon of terras voor ú kan bieden!

Niet elk kunstgras is hiervoor geschikt, op een balkon of dakterras is het niet aan te raden het kunstgras in te strooien. Kies daarom voor een kunstgras met hoge dichtheid en niet te hoge pool op uw kunstgras balkon.

Toont alle 12 resultaten

Kunstgras voor op het balkon

Tover uw balkon of dakterras om tot een echte tuin! Waar u normaal bijna geen echt gras kunt laten groeien heeft u met kunstgras meteen een heerlijk zacht en fris groene aankleding. Zo haalt u toch een beetje natuur naar uw balkon. Kunstgras is een fraaie aankleding van uw balkon of dakterras. Kunstgras is namelijk onderhoudsarm en eenvoudig te installeren. Dit kan u zelf doen, of wij doen het voor u! Binnen mum van tijd heeft u een saai beton-grijs balkon of dakterras omgetoverd tot een mooi groen gazon!

Voordelen

Met kunstgras kunt u op uw balkon of terras de sfeer creëren van een echte tuin! Zo kunt u altijd genieten van het gevoel van gras onder uw voeten. Dan maakt het niet meer uit of u op de begane grond woont, of op zeven hoog! Met kunstgras zegt u vaarwel tegen de sfeerloze grijze tegels en hallo tegen een sfeervolle tuin. Kunstgras kan ook een perfecte oplossing bieden voor mensen met een glad dakterras. Met kunstgras kunt u ervoor zorgen dat u op een regenachtige dag of met vorst, niet meer uitglijdt. Zo wordt uw terras weer een stukje veiliger voor u en uw omgeving. Ook in onze balkon en (dak)terras collectie zijn er veel verschillende kleuren beschikbaar. Er is voor ieder wel wat wils! Kies bijvoorbeeld zwart of paars voor een modern en strak effect. Of wilt u juist een wat meer speels kunstgras balkon of terras? Kes dan bijvoorbeeld voor felle kleuren als rood of geel. Zo kunt u ook – naast uw tuin – uw balkon of terras helemaal aanpassen naar uw eigen stijl.

Kunstgras op balkon vastzetten

Op een balkon kan het ook flink waaien. De wind moet er natuurlijk niet voor zorgen dat uw kunstgras een vliegend tapijt wordt. Daarom is het verstandig om uw kunstgras vast te (laten) zetten op uw balkon of (dak)terras. Kunstgras kan op verschillende manieren bevestigd worden. Dit is afhankelijk van de ondergrond op uw balkon of (dak)terras. Heeft u een houten ondergrond? Dan kunt u het kunstgras vast schroeven. Heeft u een betonnen ondergrond of betontegels als ondergrond? Dan kan het kunstgras met dubbelzijdig weersbestendige tape vastgezet worden. Wanneer het niet veel waait op uw balkon of dakterras kunt u ook ‘strategisch’ een bloembak op het kunstgras plaatsen. Heeft u nog vragen of komt u er niet uit? Wij geven u graag advies.

Hemelwaterafvoer kunstgras op het balkon

In een regenachtig landje als Nederland is een goede hemelwaterafvoer in uw kunstgras erg belangrijk. Het water zal anders blijven liggen op uw balkon of terras, wat natuurlijk niet ideaal is. Wanneer de huidige waterafvoer op uw balkon of dakterras goed is, zal dit hetzelfde zijn als er kunstgras op ligt. In ons assortiment zitten kunstgrassoorten die erg waterdoorlatend zijn. Er zitten kleine gaatjes in het kunstgras waar het water door kan weglopen. Hierdoor heeft u dus een betere waterdoorloop en blijft het water dus niet liggen. Wanneer uw balkon of dakterras een slechte waterafvoer heeft kunt u ook een shockpad of drainage mat onder het kunstgras leggen. Hierdoor bent u gegarandeerd van een goede waterafvoer. Dit is zeker ook aan te raden wanneer u dak een lagere draagkracht heeft.

 Balkon & (dak)terras collectie

Ook voor uw balkon of (dak)terras hebben wij een grote collectie met kunstgrassoorten. Deze soorten zijn met zorg geselecteerd op de beste kwaliteit, zodat u de beste keuze kan maken voor uw kunstgras balkon. In onze Balkon & (dak)terras collectie ziet u dat elke grassoort andere beoordeling heeft op het gebied van echtheid, zachtheid en veerkracht. Ook kunt u zien welke soort garen er gebruikt zijn in de grasmatten. Meer info over de soorten garen? Klik dan hier. Er is in onze uitgebreide Balkon &(dak)terras collectie voor ieder wel wat wils. Neemt u maar eens een kijkje.