Het onderhoud

  • Enkele losliggende bladeren zullen een zeer natuurlijk effect geven aan uw gazon. Vermijd weliswaar hopen bladeren die beginnen te composteren in het kunstgras. Verwijder bladeren en takjes met een bladhark, bezem of bladblazer.
  • Door het regelmatig betreden kunnen de vezels plat gaan liggen. De vezels kunnen worden opgeborsteld met een kunststof (nylon) bezem.
  • Het instrooizand kan zich bij intensief gebruik verplaatsen, bijvoorbeeld onder schommels en veel belopen plekken. Veeg het zand gelijkmatig terug over het kunstgras.
  • Verwijder ongelukjes van huisdieren en spoel voor eigen hygiëne na met water, ook voor eventuele stankoverlast.
  • Recente vlekken zijn het gemakkelijkst te verwijderen, dus snel reageren is de boodschap. Vlekken van bier, koffie, bloed en roomijs verwijdert u met water.

Mos op het kunstgras

Wat te doen bij mos op het kunstgras? Het kan gebeuren dat na verloop van tijd mos op het kunstgras groeit. Dit kan voorkomen natte, schaduwrijke plekken. Tijdens droge / warme dagen is het meeste mos te verwijderen met een bezem. Mos laat zich het beste behandelen met het reinigingsmiddel Biomix ATM, hiermee reinigt u ook meteen het kunstgras van andere vervuilingen. Mocht het mos alsnog hardnekkig in het kunstgras vast blijven zitten, kunnen wij u hiermee helpen met onze onderhoudsmachines. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

Gebruik van het kunstgras

  • Pas op met sigaretten, vuur of (andere) hete voorwerpen. Deze kunnen smelt- en schroeiplekken veroorzaken.
  • Pas op met kauwgom en glas: kauwgom wordt het best verwijderd met ijs, maar kan ook verwijderd worden met water of ijsspray.
  • Pas op met vervuiling uit borders (grond, onkruid, blad). Wanneer dit voorkomt verwijder het zoveel mogelijk uit het kunstgras met de hand of bezem.
  • Sportschoenen met stalen noppen worden afgeraden.
  • Let op met sneeuw of ijzel. Indien sneeuw is vast-getreden in het kunstgras en zich een ijslaag heeft gevormd, mag dit niet handmatig verwijderd worden om beschadiging van de grasvezels te voorkomen. U kunt sneeuw of ijzel het beste op natuurlijke wijze laten smelten.

Slijtage van het kunstgras

Bij gebruik heeft kunstgras normale slijtage, ook wel platliggen genoemd. Dit is afhankelijk van de intensiteit waarmee het kunstgras gebruikt wordt. Extra opborstelen met een harde borstel of veger helpt, of gebruik eventueel een borstelmachine.

Mocht u nog verdere vragen hebben betreft het gebruik en onderhoud van kunstgras, kijkt u dan eens tussen de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.